Kartu na prímestské autobusy si cestujúci v Prešove vybavia online

06.03.2020 Prešov

Prešov 5. marca (TASR) – Dopravnú čipovú kartu na prímestskú autobusovú dopravu si cestujúci v Košickom a Prešovskom kraji môžu vybaviť už aj online. Rovnakým spôsobom si môžu obnoviť kredit. Služba je zatiaľ dostupná u dopravcov SAD Prešov, Bus Karpaty, Eurobus a Arriva Michalovce. Nová služba je podľa Ley Heilovej z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) ďalším krokom k zavedeniu integrovaného dopravného systému (IDS) na východnom Slovensku.

"Teší ma, že dopravcovia začínajú využívať moderné technológie a preprava bude viac zodpovedať cestovaniu v 21. storočí. Som presvedčený, že novinku viacerí uvítajú a budú ju aj pravidelne využívať," skonštatoval predseda PSK Milan Majerský.

Záujemcovia o kartu nemusia vypĺňať formuláre na autobusových staniciach, môžu tak urobiť prostredníctvom portálu www.ubian.sk alebo mobilnej aplikácie Ubian. Dopravná čipová karta im následne príde domov poštou za poplatok alebo si ju môžu vyzdvihnúť v niektorom zo zákazníckych centier dopravcu bezplatne.

Cez internet si môžu cestujúci takisto na dopravnej karte zvýšiť kredit. Kredit sa na karte aktualizuje v momente, keď cestujúci priložia kartu k čítaciemu zariadeniu v autobuse.

Spoločnosť IDS Východ zároveň upozorňuje cestujúcich, že kredit sa aktualizuje vo vozidlách spravidla do dvoch hodín od zaplatenia. Ak sa pri pokuse o pripísanie kreditu bude vozidlo nachádzať v oblasti bez pokrytia signálom mobilného operátora, dobitie nemusí byť úspešné. V takom prípade bude objednávka na karte aktivovaná, keď sa vozidlo dostane do oblasti s lepším signálom.
 

Vyberte región

mark